Ehdolla Espoon
kunnallisvaaleissa 2021

Olen ehdolla Espoon kunnallisvaaleissa 2021!

Espoon Vihreät on tänään nimennyt ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat ja ilokseni olen olen nimettyjen joukossa.


Peppi Seppälä
Peppi Seppälä
kesä 27, 2022

Espoon Vihreät on tänään nimennyt ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat ja ilokseni olen olen nimettyjen joukossa.

Olen Peppi Seppälä 27-vuotias energia-asiantuntija Matinkylästä, vihreä feministi ja tinkimätön tasa-arvon puolustaja.

Olen ehdolla varmistaakseni että kaikessa Espoon päätöksenteossa huomioidaan ilmastonmuutos ja hupeneva biodiversiteetti. Haluan kehittää Espooseen lisää elinvoimaista kaupunkikulttuuria ja kaavoittaa eläviä ja aktiivisia kaupunkialueita, jotka houkuttelevat nuoria.

Espoon tavoitteena on olla hiilineutraali 2030 mennessä, tästä ei voida tinkiä päivääkään. Ilmastonmuutoksen rinnalla meitä uhkaa luonnon monimuotoisuuden kuihtuminen. Espoo on kasvava kaupunki mutta kasvu ei saa tarkoittaa pelkästään lähimetsien rakentamista täyteen pientaloja. Espoon kasvun tulee painottua tehokkaiden joukkoliikennekäytävien varrella ja täydennysrakentamiseen. Näin varmistetaan joukkoliikenteen toimivuus kaikille ja säästetään arvokasta lähiluontoa.Espoossa tulee pystyä kulkemaan kätevästi myös ilman omaa autoa.

Tällä hetkellä Espoo ei puhuttele parikymppisiä eikä mikään alue todella ole urbaani kivijalkaliikkeineen ja kävelykatuineen. Etenkin metron ja rantaradan varrelle tulisi kehittää aidosti urbaaneja vilkkaan kaupunkikulttuurin alueita, jotka houkuttelevat nuoria ja tarjoavat vaihtoehtoja moottoritien ja kauppakeskuksen välissä elämiseen.

Koronakriisi osuu myös Espooseen ja seuraavat vuodet tulevat olemaan vaikeita. Talouden tasapainoittamisen ei pidä lisätä eriarvoisuutta. Leikkaamisen sijaan tulee panostaa ennaltaehkäisyyn, niin mielenterveydesssä kuin ilmastotoimissa. Vaikea koronatilanne on haaste etenkin mielenterveydelle ja on tärkeää, että helpotamme hoitoon pääsyä. Espoon tulee panostaa kiertotalouden tukemiseen niin omilla hankinnoillaan kuin auttamalla paikallisia yrityksiä luomaan kiertotalousratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia.

Minun Espooni tekee kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, panostaa raiteisiin, ja pyöräteihin ja viihtyisään kaupunkitilaankaupunkikortteleihin sekä mielenterveyteen.

Tule mukaan tekemään elävää kaupunkikuvaa ja Espoosta edelläkävijää ilmastonmuutoksen torjunnassa ja elävää kaupunkikuvaa.

Tervetuloa mukaan vaalitiimiini!

https://www.facebook.com/groups/peppiseppala/