Ehdolla eurovaaleissa!

Vihreisiin minut on tuonut luonnon ja ympäristön suojeleminen. Olen kasvanut metsän keskellä ja mulle tärkeintä politiikkaa on aina ollut ilmastokriisin torjunta. Olen feministi, ja mielenterveysteemat ovat mulle henkilökohtaisesti tärkeitä. Toimin Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna, sekä Espoon kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Aiemmin puheenjohtanut Vihreitä nuoria.

Ennen Vihreiden nuorten puheenjohtajuutta toimin energia-asiantuntijana ja tällä hetkellä viimeistelen opintojani Aalto-yliopistossa Advanced Energy Solutions -maisteriohjelmassa. Kandiopintoni tein puunjalostuksesta, ja olen työskennellyt mm. paperitehtaalla ja vaarallisen jätteen vastaanotossa. Maatalousyrittäjäperheessä kasvaneena suomalainen ruoantuotanto ja huoltovarmuus ovat asioita, joita haluan turvata.

Miksi lähdin ehdolle

Keväällä annoin jälleen kerran haastattelua ydinvoimasta ja siitä, miksi Suomen vihreät ovat päätyneet kannattamaan ydinvoimaa, tulin taas todenneeksi kuinka paljon epätietoisuutta energian tuotantoon ylipäänsä liittyy Euroopan tasolla.

Kun mua sitten kysyttiin ehdolle, koin velvollisuudekseni lähteä nostamaan kestävää ja järkevää eurooppalaista energia- ja teollisuuspolitiikkaa esille eurovaaleissa. Aion myös edistää kampanjassani kestävää metsien käyttöä ja reilua maataloutta.